Behandling af børn og unge med angst

Hypnose og hypnoterapi til behandling af børn og unge med angst er en blid, tryg og særdeles effektiv behandlingsform.

Jeg får flere og flere henvendelser fra forældre, som ønsker hjælp til et barn eller et ungt menneske med angst.

For nogen, er jeg første mulighed i søgningen efter hjælp til behandling af børn og unge med angst, men jeg oplever også, at rigtig mange børn allerede har prøvet flere forskellige ting, inden de kommer til mig. De har f.eks. været en del af et forløb på skolen, et familieforløb, Cool Kids-forløb, et forløb hos en psykolog eller noget helt andet.

Fælles for alle de børn og unge som kommer hos mig er, at både de selv, og deres forældre, har et brændende ønske om, at angsten slipper sit tag.

 

Behandling af børn og unge med angst

 

Hos mig, er dit barn det vigtigste!

Hvad er angst?

Angst er en helt naturlig følelse – præcis lige som alle andre følelser så som tristhed, vrede, jalousi og glæde.

For nogen børn bliver angsten lidt som en vild hest, den løber løbsk og kan udvikle sig til en reel sygdom.

Det er helt naturligt at reagere med angst, når noget føles farligt. Angsten er nemlig med til at sikre, at du kan reagere hurtigt og instinktivt, og f.eks. flygte eller forsvare dig, når du føler dig truet.

Nogen børn og unge oplever angsten i situationer, der for børn og unge uden angst, slet ikke udløser nogen reaktion – f.eks. i helt almindelige hverdagssituationer, så som at gå i skole, tage med ud at købe ind, eller at tage offentlig transport. Her kan reaktionen stikke helt af og være uden proportion med det der reelt sker.

Det kalder jeg pop-up effekten.

Følelser og fornemmelser fra en tidligere situation eller hændelse, som har udløst en følelse af at være utryg eller i fare – vil poppe op på et split sekund, hver gang der fremadrettet oplever en episode, som bare minder om den tidligere – uden tid til, at der kan tænkes rationelle tanker eller far/mor kan tale til ro.

Der findes mange former for angst og mange forskellige stadier. For nogen er det i den lettere udgave som minder om nervøsitet, mens den for andre kan blive så omfattende, at det går ud over livskvaliteten og det bliver svært at leve et helt normalt børne-/ungdomsliv

Angst kan også udløses hvis der opstår en følelse af at være belastet/stresset – at der ikke er ressourcer nok til at gøre alle de ting barnet/den unge oplever, at der forventes af dem, eller som de forventer af sig selv.

Design uden navn 12

Med hypnose & hypnoterapi bliver dit barn i stand til at give slip på angsten, så de igen kan leve det liv de ønsker.

Hypnose

Vidste du……………

At langt de fleste af børn & unges tanker, vaner og handlinger sker på autopilot?

Faktisk hele 85-90%

Alt hvad de har hørt, lært, observeret og tage til sig af overbevisninger, holdninger og meninger, er nemlig lagret i det underbevidste sind.
Det underbevidste er som en kæmpe supercomputer, hvor harddisken kan indeholde uendelige mængder data, og hvor intet slettes, eller forsvinder, af sig selv.
Nogen gange sker der det, at der bliver lagret forkerte programmer på harddisken – eller en virus, som en af mine skønne børneklienter så rammende beskrev det. Den fejlkodning (eller virus) gør så, at man nogen gange handler på en måde, der ikke er hensigtsmæssig, i forhold til de ønsker, mål og drømme man har.
Det er heldigvis muligt at ændre, eller slette programmer og fjerne virus, men ikke alle metoder virker lige godt.

Hvad er så forskellen på f.eks. coaching og hypnose?

Mange coachingmetoder har en masse logiske argumenter, som vi, med vores bevidste sind, sagtens kan forstå og forholde os til, men da fejlkodninger ikke ligger i det bevidste sind, bliver sådanne forsøg på forandring, ofte afvist af underbevidstheden.
Med hypnose tales der direkte til det underbevidste sind, som via nye indsigter og positiv guidning, kan skabe de forandringer dit barn ønsker.

Hypnose er på ingen måde farligt. Det er tilmed en helt naturlig tilstand, som langt de fleste børn og unge befinder sig i, flere gange hver dag – f.eks. når de er helt opslugt af en leg, et spil, computeren, telefonen, tv eller lignende. I hypnosen arbejder vi således i en tilstand barnet allerede kender og er tryg ved.

 

Forslag til forløb

Alle mennesker er forskellige, arbejder forskelligt og forandre sig forskelligt. Mine sessioner tilpasses derfor lige præcis til dit barn.

Jeg oplever, at mange er hurtige til at skabe forandringer. Samtidig oplever jeg også, at det er rart at have lidt længere tid sammen. Tid til, at jeg, som ekstern voksen lytter til dit barn og de ting de har brug for at fortælle. Tid til, at alle de forandringer dit barn skaber, for lov til at udfolde sig stille og roligt, i præcis det rigtige tempo for dit barn.

Jeg anbefaler derfor altid et længerevarende angstforløb til dit barn – som f.eks. kan se ud som følger:

Varighed: Et samlet forløb på 3 måneder

Forløbet indledes med en samtale med forældre, uden barnet

Antal sessioner: 3 hypnose-sessioner hver måned

Antal lydfiler: 3 lydfiler includeret – 1 hver måned

Antal krystal-pakker: 3 pakker includeret – 1 hver måned (med fokus på det der arbejdes med i den givne måned)

Løbende healing, både i forbindelse med sessioner, men også mellem sessioner, efter behov.

 

Hvad er næste skridt?

Hvis du har brug for mere info inden du f.eks. kontakter mig, kan du med fordel læse meget mere om hypnose til børn og unge, og min tilgang til dette arbejde, via siden børnehypnose.

Dernæst tilbyder jeg altid en gratis trivselssamtale, hvor vi sammen kan finde ud af, om dette forløb er det rette for dit barn. Du kan booke en tid i min kalender via dette link – eller du kan kontakte mig telefonisk på  42 95 28 48.

Hvis det er udfordrende for dit barn at skulle hjemmefra, er det også muligt at jeg kommer hjem til jer, så forløbet kan afvikles hjemme i trygge omgivelser (I betaler for tidsforbrug i forbindelse med kørsel m.v.). Hvis I ikke bor i nærheden af min klinik, kan sessionerne foregår online via et sikkert program.