Hvad er mindfulness for børn og unge ?

 

Mindfulness er en mulighed for, at skabe indre ro, opnå en bedre koncentrationsevne, samt få større selvindsigt og selvregulering. Mindfulness for børn og unge er en af mine vigtige arbejdsredskaber.

 

Vi kommer som voksne let til at undervurdere, hvor stresset den nutidige barndom/ungdom kan være. Rigtig mange børn lever med store bekymringer omkring familie, venner og om fremtiden. De skal også være på via de sociale medier hele tiden og de kommer ofte til at sammenligne sig med alle de andre. Der vil altid være en der ser dygtigere, pænere og mere succesfuld ud, og mange børn og unge bruger oceaner af tid og energi på at holde øje med alle deres venner, følgere osv. Der skal også holdes øje med likes og om der nu er nogen, der har lagt nye billeder op, som skal likes eller kommenteres.

Mange børn og unge sover med mobilen klistret til hånden og hvis ikke vi, som forældre, tager ansvar og laver klare regler omkring dette, risikerer vi, at søvnen ødelægges, hvilket giver store udfordringer i forhold til indlæring osv.

Stress rammer ikke kun voksne – rigtig mange børn udviser stresssymptomer, såsom hovedpine, ondt i maven, koncentrationsbesvær, søvnproblemer m.v. De sociale medier gør ikke denne stresstilstand mindre!

 

Mindfulness kan hjælpe børn og unge med at sætte deres problemer i perspektiv, ved at tilbyde dem en større forståelse af, hvad der foregår i deres indre- & ydre verden.

 

Børn og unge kan, gennem mindfulnesstræning, lære at trøste og berolige sig selv, øge opmærksomheden på deres oplevelser og at  bringe en refleksiv kvalitet ind i deres handlinger og i deres forhold til andre.

Flere udenlandske undersøgelser viser, at børns eksekutive funktioner forbedres, deres empati øges og deres selvregulering øges.

Mindfulness betyder, at være til stede i nuet. Mange børn har alt for stort fokus på i morgen eller i går. De bekymre sig over ting, der allerede er sket, eller får ondt i maven ved tanken om de ting, der kommer til at ske i fremtiden.

Kan vi lære børn, at være til stede lige her og lige nu, uanset hvad, samt lære dem at tanker “bare” er tanker og noget de selv er med til at skabe. Vil de blive i stand til at passe endnu bedre på sig selv

 

Hverdagen for de fleste børn repræsenterer:

 • Et alt for travlt program
 • Pres i forhold til at præstere
 • For meget tv/mobil/computer
 • Mangel på ansigt til ansigt kontakt
 • Tiltagende angst og depression
 • En hjerne der er i konstant “kæmp eller flygt” tilstand

 

Resultatet af en sådan hverdag ses ved følgende:

Indlæringsevnen nedsættes – problemer med opmærksomhed – impulsiv adfærd – søvnbesvær – øget risiko for angst og depression – manglende sociale kompetencer.

 

Mindfulness kan  hjælpe børn med at udvikle nedenstående:

 • Øget stimulering i frontallapperne
 • Bedre fokusering og koncentration
 • Medfølelse
 • Roligere adfærd
 • Forståelse for hvordan deres hjerner fungerer

 

Resultat, hvis vi hjælper vores børn og unge:

De bliver bedre til at respondere på svære følelser. De udvikler en øget empati og forståelse for andre. De opnår større selvbevidsthed og en bedre evne til at løse konflikter. De bliver helt generelt bare gladere, sundere børn og unge, som er parate til at lære.

Hvis du har lyst til at høre mere omkring mindfulness, er du velkommen til at kontakte mig. Måske du endda kender en hel flok børn, som er klar til at lave deres helt eget mindfulnesshold.

Mindfulness for børn og unge

Mindfulness for børn og unge – Behandling med Hypnose & Hypnoterapi – Hjælp til forandring i livet – vægttab, angst, stress og lavt selvværd. Mindfulness for børn og unge er en af mine vigtigste arbejdsopgaver.
Jeg hedder Annika Mønster Pedersen og har stor erfaring og megen uddannelse bag mit virke. Læs mere om mig HER. Jeg er naturligvis medlem af Foreningen for Hypnotisører og Hypnoterapeuter i Danmark . Følg mig også FACEBOOK.