Hypnose og fordomme

Har du prøvet hypnose?

Nej tak, jeg skal sgu ikke rende rundt og sige som en kylling…….

Hvorfor nævner jeg hypnose og fordomme?

Det gør jeg fordi jeg ofte, når jeg fortæller, at jeg arbejder med hypnose og hypnoterapi, oplever at at de bliver helt fjerne i blikket og griner lidt nervøst, ofte ledsaget af et, af nedenstående udsagn:

”Ha ha, så skal jeg nok ikke kigge dig ind i øjnene.”

”Uha, jeg har hørt, at det er farligt og at man risikerer ikke at vågne igen”

”Nej, det er ikke noget for mig, jeg skal altså ikke rende rundt og sige som en kylling”

”Man mister jo totalt kontrollen og kan vel hypnotiseres til at gøre hvad som helst”

”Det er bare løgn og humbug og jeg tror slet ikke på det”

Hypnose og fordommene går hånd i hånd hos rigtig mange mennesker og jeg forstår det egentlig godt.

Det kendskab de fleste har til hypnose, stammer ofte fra et hypnose-show de f.eks. har set på tv. Ved showhypnose bringer hypnotisøren en, eller flere, deltagere i hypnose og får derefter vedkommende til at lave nogle forskellige sjove ting, til stor morskab for resten af publikum. Hypnoseshow er ren underholdning, og her vælger hypnotisøren altid en, eller flere, deltagere til scenen, som er højt hypnotiserbare og som samtidig har lyst til at være med på legen. Så, måske er der ikke noget at sige til, at hypnose og fordomme hænger sammen.

Hvad er det der hypnose så for noget?

Hypnose er en tilstand af øget modtagelighed, hvor du er åben for forslag om forandring.

Det er også et redskab, der hurtigt og effektivt, kan hjælpe dig med at løse problemer og bryde negative vaner og/eller tanke- og handlemønstre.

Faktisk, er de fleste mennesker i hypnose flere gange dagligt!

Du kender sikkert til at falde i staver, når du læser en god bog eller ser en god film. Her kan du være så opslugt af handlingen, at du helt mister tidsfornemmelsen – eller, når du er ude at køre og pludselig konstaterer, at du er nået frem, uden at kunne huske detaljerne fra køreturen. Det er begge dele eksempler på en naturlig hypnosetilstand.

Når du er i hypnose, bliver dine kreative, og emotionelle ressourcer fokuseret og det er derfor, hypnose er så effektivt et redskab, til hurtigt at lave positive forandringer i tanker, følelser, vaner og adfærd.

Der er også mange der tror, at hypnose er det samme som en slags dyb søvn. Du sover bestemt ikke, når du er i hypnose! Du vil opleve, at du befinder dig i en behagelig afslappet tilstand, som samtidig tillader dig at være dybt fokuseret.

Hypnose handler om fokus, koncentration, tillid og samarbejde. Hypnose er ikke farligt, og der er ingen negative bivirkninger ved hypnose.

Hypnose kombineret med hypnoterapi hjælper dig, så der kan arbejdes målrettet med den problemstilling / uhensigtsmæssig adfærd, som du ønsker hjælp til at forandre. Når årsagen til denne adfærd er fundet, brugers der terapeutiske teknikker, giver forslag til ændring af adfærd og der genfindes og tilfører de nødvendige ressourcer du har brug for.

Det kan ikke siges ofte nok:

*          Du mister ikke kontrollen når du er i hypnose

*          Du sover ikke

*          Du kan ikke forblive permanent i hypnose

*          Dine sanser skærpes under hypnose

*          Du husker alt hvad der er sket

*          Ingen kan hypnotisere dig mod din vilje

*          Hypnose er en normalt forekommende tilstand

*          Det er kun muligt at ændre det, du selv ønsker at ændre

 

Du kan hjælpe mig med at fjerne nogen af alle fordommene der findes omkring hypnose og hypnoterapi, så hypnose og fordomme ikke længere skal gå hånd i hånd.

Det kan du gøre ved at være nysgerrig og undersøgende og spørge, hvis der er noget du ikke ved, i stedet for at lytte til, og digte videre på historier, du hører eller læser. Derved får du mere viden, og kan være med til at give denne viden videre til andre.

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du har nogen spørgsmål :O)

Hvis du har lyst, er du også velkommen til at følge mig på Facebook eller Instagram